Tykvové kuličky v indické omáčce
40 min.
Ingredience
- 1kilogramTykev
- 50mililitrůCizrna
- 2kusyCibule
- 2kusyRajčata
- 1kusZázvor celý
- 3kusyChilli paprička zelená
- 1kusBobkový list
- 2lžičkyKmín drcený
- 2kusyKardamom černý
- 1kusSkořice celá
- 2kusyKardamom
- 15kusůPepř černý celý
- 4kusyChilli paprička
- 3kusyHřebíček
- 1lžičkaKoriandr čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaGaram masala
- 0,5lžičkaMuškátový květ
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
164 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
6 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
11 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Tykev zbavíme slupek, opláchneme pod tekoucí vodou a nastrouháme. Stroužky smícháme s nakrájenými zelenými chilli papričkami, polovinou zázvoru a polovinou koriandru. Dochutíme špetkou soli a garam masalou. Vše důkladně promícháme.
- 2Směs zpracujeme na kuličky, které následně osmahneme na oleji, dokud nezezlátnou. Cibuli rozmělníme, rajčata rozmixujeme a veškeré koření až na bobkový list rozmělníme na pastu.
- 3Na pánvi rozpustíme máslo a pastu na něm osmahneme. Pánev zalijeme směsí rajčat, ochutíme špetkou soli. Smažíme, dokud se od koření neoddělí olej. Zalijeme vodou a omáčku přivedeme do bodu varu, do omáčky opatrně vložíme kuličky a necháme 10 minut podusit. Ozdobíme koriandrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.