Tykvové noky se šalvějovým máslem
60 min.
Ingredience
- 500gramůTykev
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyŠalvěj čerstvá
- 3lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
18 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Dužinu z tykve nakrájíme na kostky, vložíme do vymazané formy a pokapeme olejem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
- 2Tykev rozmačkáme vidličkou, vmícháme mouku, vejce, sůl a pepř. Ze vzniklého těsta vyválíme válečky asi 1cm silné, nakrájíme je na špalíčky dlouhé asi 3cm a vytvarujeme do oválných noků. Každý lehce zmáčkneme vidličkou. Noky vaříme v osolené vodě pod bodem varu asi 5 minut.
- 3Šalvěj omyjeme, lístky otrháme a osmahneme na másle. Scezené a okapané noky rozdělíme na talíře se šalvějovým máslem a podle chuti opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.