Tykvové rizoto
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4lžíceOlej olivový
- 400gramůTykev
- 350gramůRýže loupaná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1litrVývar zeleninový
- 100gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
20 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli jemně nasekáme a necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidáme najemno nakrájenou dužinu tykve a propláchnutou rýži. Osolíme, opepříme, přilijeme trochu vývaru a promícháme. Rizoto dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Podle potřeby přiléváme zbylý vývar.
- 2Do hotového pokrmu přidáme máslo a nastrouhaný sýr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.