Tykvové suflé s appenzellerem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
25 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z tykviček odkrojíme víčka a lžící je vydlabeme. Dužinu zbavíme semen a nakrájíme na kostky.
  • 2
    Kostky tykviček uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Slijeme, necháme okapat a rozmačkáme. Necháme vychladnout. Vyklepneme vejce.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 250 stupňů Celsia. Vnitřky vydlabaných tykví vymažeme máslem, osolíme a opepříme. Do tykvového pyré přidáme creme fraiche, žloutky a sýr, vše promícháme. Ochutíme pepřem a muškátovým oříškem, trochu dosolíme.
  • 4
    Bílky se špetkou soli ušleháme do tuhého sněhu a zlehka přimícháme tykvové pyré. Semínka nasekáme. Vydlabané tykve naplníme pyré a posypeme semínky.
  • 5
    Pečeme v předehřáté troubě 30 minut dozlatova. Suflé posypeme pažitkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.