Tykvové suflé s appenzellerem
60 min.
Ingredience
- 4kusyTykev
- 1špetkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceCréme fraiche
- 100gramůAppenzeller
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2lžíceTykev - semena
- 1kusPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
25 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Z tykviček odkrojíme víčka a lžící je vydlabeme. Dužinu zbavíme semen a nakrájíme na kostky.
- 2Kostky tykviček uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Slijeme, necháme okapat a rozmačkáme. Necháme vychladnout. Vyklepneme vejce.
- 3Troubu předehřejeme na 250 stupňů Celsia. Vnitřky vydlabaných tykví vymažeme máslem, osolíme a opepříme. Do tykvového pyré přidáme creme fraiche, žloutky a sýr, vše promícháme. Ochutíme pepřem a muškátovým oříškem, trochu dosolíme.
- 4Bílky se špetkou soli ušleháme do tuhého sněhu a zlehka přimícháme tykvové pyré. Semínka nasekáme. Vydlabané tykve naplníme pyré a posypeme semínky.
- 5Pečeme v předehřáté troubě 30 minut dozlatova. Suflé posypeme pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.