Tymiánové brambory s citronem

50 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět na kostičky pokrájenou cibuli. Přidáme citronovou kůru a šťávu. Do pánve vložíme plátky brambor a výrazně osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem. Pečeme pod pokličkou na mírném ohni asi 30 minut. Brambory každých 10 minut obrátíme.
  • 2
    Podáváme jako samostatný pokrm s listovým nebo hlávkovým salátem. Můžeme podávat i jako přílohu k pečenému masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.