Tyrolská polévka s knedlíkem

78 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
25 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
971 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rohlíky pokrájíme na kostičky, přidáme nasekanou petržel.
  • 2
    Maso pokrájíme na kostičky, necháme osmahnout na 15 ml rozpáleného oleje. Poté vyjmeme z pánve a dáme k rohlíkům.
  • 3
    Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Na pánev přilijeme zbytek oleje a osmahneme na něm cibuli. Tu přidáme k rohlíkům, vmícháme vejce, dobře promícháme, zalijeme polovinou mléka, necháme chvíli odležet.
  • 4
    Dle konzistence těsta přisypeme další nakrájené rohlíky či přilijeme trochu mléka, těsto musí držet pohromadě, nesmí se rozpadat či být příliš řídké. Z těsta tvarujeme knedlíky o průměru 6 cm, ty uvaříme 18 minut ve vroucí vodě. Vývar uvedeme k varu a poté odstavíme.
  • 5
    Knedlíky servírujeme rozkrojené na polovinu a přelité horkým vývarem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.