Tyrolská polévka s knedlíkem
78 min.
Ingredience
- 250gramůRohlíky bílé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4gramyPetržel - nať
- 30mililitrůOlej olivový
- 150gramůVepřové koleno uzené
- 60gramůCibule
- 3kusyVejce slepičí
- 300mililitrůMléko polotučné
- 1000mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
25 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
971 mg
Postup přípravy
- 1Rohlíky pokrájíme na kostičky, přidáme nasekanou petržel.
- 2Maso pokrájíme na kostičky, necháme osmahnout na 15 ml rozpáleného oleje. Poté vyjmeme z pánve a dáme k rohlíkům.
- 3Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Na pánev přilijeme zbytek oleje a osmahneme na něm cibuli. Tu přidáme k rohlíkům, vmícháme vejce, dobře promícháme, zalijeme polovinou mléka, necháme chvíli odležet.
- 4Dle konzistence těsta přisypeme další nakrájené rohlíky či přilijeme trochu mléka, těsto musí držet pohromadě, nesmí se rozpadat či být příliš řídké. Z těsta tvarujeme knedlíky o průměru 6 cm, ty uvaříme 18 minut ve vroucí vodě. Vývar uvedeme k varu a poté odstavíme.
- 5Knedlíky servírujeme rozkrojené na polovinu a přelité horkým vývarem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.