Tyrolské opečenky
30 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory vařené ve slupce
- 60gramůTuk
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMajoránka
- 1kusPetržel - nať
- 1kusCibule
- 300gramůHovězí zadní vařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
17 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Zbytky uvařeného hovězího masa (nebo hovězí pečeně) nakrájíme na plátky. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.
- 2Na rozpáleném tuku na pánvi osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme maso, brambory, osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou. Vše dobře promícháme a opečeme. Maso i brambory mají mít kůrku.
- 3Podáváme posypané nasekanou petrželkou.
- 4Vhodnou přílohou jsou zeleninové saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.