Tzatziky s řeckým jogurtem
15 min.
Ingredience
- 1kusOkurka salátová
- 200gramůŘecký jogurt
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMáta
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
147 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
735 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Okurku omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Nastrouhanou okurku vložíme do cedníku, osolíme, aby pustila co nejvíce vody. Poté okurku nasypeme na čistou látkovou utěrku a vymačkáme z ní veškerou šťávu. Takto připravenou okurku vložíme do mísy, přidáme jogurt, česnek, kopr, mátu, citronovou šťávu a olivový olej. Vše důkladně promícháme, osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.