Tzatziky s řeckým jogurtem

15 min.
Řecko
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
147 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
735 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Okurku omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Nastrouhanou okurku vložíme do cedníku, osolíme, aby pustila co nejvíce vody. Poté okurku nasypeme na čistou látkovou utěrku a vymačkáme z ní veškerou šťávu. Takto připravenou okurku vložíme do mísy, přidáme jogurt, česnek, kopr, mátu, citronovou šťávu a olivový olej. Vše důkladně promícháme, osolíme a opepříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.