Uherský guláš

110 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
37 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí a vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
  • 2
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmažíme ji dorůžova na 2/3 tuku, přidáme papriku a zpěníme ji. V tomto základu za stálého míchání opečeme osolené hovězí maso. Potom je zalijeme malým množstvím vlažné vody, přidáme kmín, pepř a přikryté pod poklicí dusíme.
  • 3
    K poloměkkému hovězímu masu přidáme vepřové maso a dále dusíme, až je bůček také poloměkký.
  • 4
    Přidáme opláchnuté brambory nakrájené na čtvrtky, paprikové lusky a očištěná, na kousky nakrájená rajčata.
  • 5
    Guláš zahustíme jíškou připravenou ze zbylého tuku a prosáté mouky. Vše dovaříme doměkka.
  • 6
    Nakonec do guláše přidáme drcenou majoránku, přisolíme podle chuti a krátce podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.