Uherský guláš
110 min.

Ingredience
- 250gramůCibule
- 700gramůBrambory
- 30gramůPaprika mletá sladká
- 400gramůHovězí maso přední
- 350gramůVepřový bok
- 150gramůTuk
- 30gramůSůl
- 2gramyKmín celý
- 1gramPepř černý mletý
- 150gramůRajčata
- 150gramůPaprikové lusky čerstvé
- 1gramMajoránka
- 800mililitrůVoda pitná
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
37 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí a vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
- 2Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmažíme ji dorůžova na 2/3 tuku, přidáme papriku a zpěníme ji. V tomto základu za stálého míchání opečeme osolené hovězí maso. Potom je zalijeme malým množstvím vlažné vody, přidáme kmín, pepř a přikryté pod poklicí dusíme.
- 3K poloměkkému hovězímu masu přidáme vepřové maso a dále dusíme, až je bůček také poloměkký.
- 4Přidáme opláchnuté brambory nakrájené na čtvrtky, paprikové lusky a očištěná, na kousky nakrájená rajčata.
- 5Guláš zahustíme jíškou připravenou ze zbylého tuku a prosáté mouky. Vše dovaříme doměkka.
- 6Nakonec do guláše přidáme drcenou majoránku, přisolíme podle chuti a krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.