Úhoř dušený s fenyklem

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
43 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
6 g
Cukr
148 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybu omyjeme a nakrájíme na plátky. Pokapeme octem, ochutíme solí a necháme 5-8min odpočinout.
  • 2
    Zázvor necháme okapat na sítě, fenykl a pastinák očistíme a nakrájíme na kousky.
  • 3
    Ve woku rozpálíme olej, vložíme úhoře a cca 5min orestujeme. Poté přidáme zázvor, pastinák, fenykl a fenyklová semena a za stálého míchání opékáme cca 3-4min.
  • 4
    Ochutíme solí, pepřem, zalijeme vývarem a na mírném ohni 6-8min podusíme.
  • 5
    Dušeného úhoře rozdělíme na talíře, dozdobíme lístky petrželky, strouhanou citronovou kůrou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.