Úhoř dušený s fenyklem
35 min.
Ingredience
- 800gramůÚhoř říční
- 5lžicOcet Sherry
- 50gramůZázvor nakládaný
- 300gramůFenykl sladký - hlíza
- 1špetkaSůl
- 200mililitrůVývar rybí
- 1lžíceCitronová kůra
- 7lžicOlej sezamový
- 1lžíceFenykl obecný
- 200gramůPastinák
- 1špetkaPepř cayenský
- 1lžíceSůl mořská
- 0,5kusPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
43 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
6 g
Cukr
148 mg
Postup přípravy
- 1Rybu omyjeme a nakrájíme na plátky. Pokapeme octem, ochutíme solí a necháme 5-8min odpočinout.
- 2Zázvor necháme okapat na sítě, fenykl a pastinák očistíme a nakrájíme na kousky.
- 3Ve woku rozpálíme olej, vložíme úhoře a cca 5min orestujeme. Poté přidáme zázvor, pastinák, fenykl a fenyklová semena a za stálého míchání opékáme cca 3-4min.
- 4Ochutíme solí, pepřem, zalijeme vývarem a na mírném ohni 6-8min podusíme.
- 5Dušeného úhoře rozdělíme na talíře, dozdobíme lístky petrželky, strouhanou citronovou kůrou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.