Úhoř na modro
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2litryVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1kusBobkový list
- 0,13litrVíno bílé
- 5kusůPepř černý celý
- 1kusPetržel kořen
- 1lžičkaEstragon
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusPetržel - nať
- 1kusCitrony
- 1000gramůÚhoř říční
- 1hrstKopr čerstvý
- 0,25litrOcet vinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
700 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
60 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do osolené vody přilijeme bílé víno, ocet, přidáme cibuli nakrájenou na kroužky, bobkový list, pepř, petržel nakrájenou na plátky, petrželovou nať a estragon. Vodu uvedeme do varu.
- 2Nestaženého úhoře vykucháme, omyjeme, zalijeme vroucím octem a vložíme do připraveného vývaru. Bez vaření necháme táhnout na mírném ohni asi 25 minut.
- 3Měkkou rybu vyjmeme a po okapání ji upravíme na nahřátou mísu. Pokapeme máslem, obložíme dílky citronu a nasekaným koprem.
- 4Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.