Úhoř na rožni
35 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 1000gramůÚhoř říční
- 1lžíceCitrónová šťáva
- 1šálekOlej stolní
- 1lžíceKopr čerstvý
- 150gramůAnglická slanina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1192 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
118 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
593 mg
Cukr
990 mg
Postup přípravy
- 1Úhoře vykucháme, stáhneme, omyjeme a nakrájíme na 5cm velké špalíky.
- 2Olej smícháme s nasekaným koprem, petrželkou a citronovou šťávou. Úhoře osolíme, opepříme a vložíme do připravené marinády.
- 3Kousky ryby napichujeme na rožeň střídavě s kousky slaniny a žampiony, zakapeme olejem a grilujeme ze všech stran asi 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.