Úhoř na šalvěji
55 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaŠalvěj sušená
- 100gramůStrouhanka
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1kilogramÚhoř říční
- 2kusyŽemle tuková
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
40 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
404 mg
Cukr
744 mg
Postup přípravy
- 1Očištěného úhoře i s kůží nakrájíme na menší kousky, osolíme a pokapeme citronovou šťávou.
- 2Dílky úhoře navlékáme na špejli střídavě s plátky žemle. Každý dílek okořeníme trochu šlavěje.
- 3Do pekáčku dáme část másla, špejle s úhořem položíme přes pekáček a maso potřeme zbylým máslem, posypeme strouhankou. Pečeme, než žemle zčervená.
- 4Podáváme s holandskou omáčkou a vařenými novými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.