Úhoř na šalvěji

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
40 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
404 mg
Cukr
744 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěného úhoře i s kůží nakrájíme na menší kousky, osolíme a pokapeme citronovou šťávou.
  • 2
    Dílky úhoře navlékáme na špejli střídavě s plátky žemle. Každý dílek okořeníme trochu šlavěje.
  • 3
    Do pekáčku dáme část másla, špejle s úhořem položíme přes pekáček a maso potřeme zbylým máslem, posypeme strouhankou. Pečeme, než žemle zčervená.
  • 4
    Podáváme s holandskou omáčkou a vařenými novými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.