Úhoř na víně s paprikou
45 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 1500gramůÚhoř mořský
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 1kusBobkový list
- 10gramůTymián čerstvý
- 1litrVíno bílé
- 3stroužkyČesnek
- 20gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
22 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a vykuchané úhoře nakrájíme na kratší válečky, vyskládáme do pekáčku, okořeníme solí, pepřem, mletou paprikou, bobkovým listem, zasypeme pokrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, posekanou petželkou a tymiánem. Zalijeme bílým vínem, zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem a dáme do trouby. Zapékáme 25 minut, vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
- 2Úhoře položíme na dezertní talířky, šťávu z pekáčku rozmixujeme nebo propasírujeme přes sítko a porce úhořů přelijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.