Úhoř pečený
30 min.
Ingredience
- 1kusStrouhanka
- 1kusSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCitrony
- 1špetkaŠalvěj sušená
- 1,5kilogramyÚhoř říční
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1042 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
66 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Pokud máme úhoře mladého, nestahujeme jej. Staršího úhoře pověsíme za hlavu, kůži okolo hlavy nařízneme a směrem dolů stáheneme. Následně úhoře nakrájíme na dílky zhruba 6 cm dlouhé, osolíme, posypeme šalvějí a vložíme na rozehřáté máslo. Během pečení úhoře podlijeme vývarem, zakapeme citrónovou šťávou a často poléváme vypečenou šťávou. Na závěr úhoře posypeme strouhanou houskou, pokapeme máslem a zapečeme do červena.
- 2Jako přílohu podáváme opečené brambory a saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.