Úhoř pečený

30 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1042 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
66 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pokud máme úhoře mladého, nestahujeme jej. Staršího úhoře pověsíme za hlavu, kůži okolo hlavy nařízneme a směrem dolů stáheneme. Následně úhoře nakrájíme na dílky zhruba 6 cm dlouhé, osolíme, posypeme šalvějí a vložíme na rozehřáté máslo. Během pečení úhoře podlijeme vývarem, zakapeme citrónovou šťávou a často poléváme vypečenou šťávou. Na závěr úhoře posypeme strouhanou houskou, pokapeme máslem a zapečeme do červena.
  • 2
    Jako přílohu podáváme opečené brambory a saláty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.