Úhoř pečený na pánvi
40 min.
Ingredience
- 2kusyCitrony
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1hrstPetržel - nať
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1000gramůÚhoř říční
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
49 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Úhoře zbavíme ploutví, vykucháme, omyjeme a nakrájíme na 8cm dlouhé špalíky. Podél páteře uděláme podélný zářez, rybu osolíme, opepříme a marinujeme v citronové šťávě.
- 2Potom úhoře obalíme v mouce a zvolna pečeme na másle (nebo na oleji).
- 3Upečeného úhoře posypeme petrželkou, obložíme plátky citronu a polijeme rozpuštěným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.