Úhoř pečený na šalvěji
45 min.
Ingredience
- 600gramůÚhoř říční
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaŠalvěj sušená
- 10gramůStrouhanka
- 1lžíceCitronová šťáva
- 60gramůMáslo čerstvé
- 3kusyRohlíky bílé
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
37 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
147 mg
Postup přípravy
- 1Úhoře stáhneme z kůže, nakrájíme na dílky a osolíme. Kousky úhoře navlékáme střídavě s kousky rohlíků na špejle. Každý kousek masa okořeníme šalvějí.
- 2Do pekáčku nalijeme trochu vody a přes pekáček položíme špejle s úhořem a rohlíky. Potřeme je máslem a pečeme v silně vyhřáté troubě.
- 3Před koncem pečení potřeme úhoře znovu máslem, pokapeme citronovou šťávou, posypeme strouhankou a dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.