Úhoř po burgundsku
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 150gramůKarotka
- 1špetkaTymián sušený
- 1kusBobkový list
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kilogramÚhoř říční
- 1stroužekČesnek
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,25litrVíno červené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
33 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěného úhoře nakrájíme na menší porce a vložíme na máslem vymazanou pánev. Přidáme pokrájenou cibuli a karotku, podlijeme vodou, dusíme 15 - 20 minut.
- 2Potom přidáme česnek, tymián, bobkový list, pepř a sůl. Vše zalijeme vínem, dusíme ještě 20 minut.
- 3Úhoře vyjmeme a šťávu přecedíme. Každou porci přelijeme omáčkou.
- 4Podáváme s osmaženým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.