Úhoř po provensálsku
45 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 1lžičkaSůl
- 1500gramůÚhoř mořský
- 200mililitrůVíno bílé
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1kusBobkový list
- 6kusůRajčata
- 2stroužkyČesnek
- 20gramůPetržel kudrnka
- 100mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
657 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
46 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné, vykuchané úhoře nakrájíme na kratší válečky. Cibuli pokrájíme nadrobno. V širším kastrolu rozpálíme olej, přisypeme cibuli a trochu orestujeme. Přidáme kousky ryby, podlijeme vínem, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, posekanou petrželku, prolisovaný česnek a nadrobno nakrájená rajčata. Přiklopíme a vaříme 25 minut.
- 2Necháme vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.