Úhoř po stružsku
50 min.
Ingredience
- 1šálekOlej rostlinný
- 1,5decilitryOcet vinný
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1kusÚhoř říční
- 10stroužkůČesnek
- 0,5šálekVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1469 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
139 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
347 mg
Cukr
140 mg
Postup přípravy
- 1Úhoře stáhneme z kůže, vykucháme a na několika místech nakrojíme na porce, ale nedokrojíme. Rybu stočíme do kruhu, vložíme do pekáče a osolíme. Do zářezů vložíme vždy 1–2 stroužky česneku, úhoře polijeme olejem (půl šálku) a trochou vody a vložíme do středně vyhřáté trouby péci.
- 2Když se úhoř opeče, scedíme olej a rybu zalijeme směsí octa a oleje s nasekanou petrželkou a česnekem. Potom jej vložíme znovu do trouby a dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.