Úhoř po stružsku

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1469 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
139 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
347 mg
Cukr
140 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Úhoře stáhneme z kůže, vykucháme a na několika místech nakrojíme na porce, ale nedokrojíme. Rybu stočíme do kruhu, vložíme do pekáče a osolíme. Do zářezů vložíme vždy 1–2 stroužky česneku, úhoře polijeme olejem (půl šálku) a trochou vody a vložíme do středně vyhřáté trouby péci.
  • 2
    Když se úhoř opeče, scedíme olej a rybu zalijeme směsí octa a oleje s nasekanou petrželkou a česnekem. Potom jej vložíme znovu do trouby a dopečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.