Úhoř s balzamikem
40 min.
Ingredience
- 100gramůSalát ledový
- 20mililitrůBalsamico ocet
- 30mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 1200gramůÚhoř říční
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
54 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
656 mg
Cukr
943 mg
Postup přípravy
- 1Obřezáme úhoři kůži kolem krku, uchopíme ho do utěrky a celou kůži stáhneme. Vykostíme ho, pokrájíme na kusy dlouhé asi 6 cm, osolíme, opepříme, opečeme bez omastku v nepřilnavé pánvi.
- 2Přemístíme pokrájeného úhoře do pekáčku a dáme ho na 20 minut do trouby předehřáté na 200 °C, pak pekáček vytáhneme z trouby a potřeme všechny kusy úhoře octem.
- 3Do misky dáme sůl, pepř a lžíci octa, přilijeme olej a vymícháme zálivku. Přelijeme jí omyté salátové listy a úhoře podáváme se salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.