Úhoř vařený

80 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
760 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
55 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybu omyjeme, za hlavou kolem dokola nařízneme kůži a stáhneme. Odřízneme hlavu a ocas. Rybu vyvrhneme, opatrně vyndáme žluč, znovu opláchneme a naporcujeme na kratší špalíky. Kousky masa nasolíme a necháme odležet. Mezitím si připravíme vývar.
  • 2
    Mrkev, celer, petržel očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky, cibuli rozpůlíme. Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu a přidáme zeleninu s cibulí, okořeníme bobkovým listem, celým pepřem, novým kořením, přilijeme víno a povaříme 1/2 hodiny. Nyní přidáme do vývaru špalíky úhoře a zvolna vaříme ještě 20 minut.
  • 3
    Kousky vařeného úhoře upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem, přelijeme rozpuštěným máslem a posypeme posekanou petrželkou. Vývar si necháme na polévku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.