Úhoř vařený
80 min.
Ingredience
- 1000gramůÚhoř říční
- 50gramůMrkev kořen
- 50gramůPetržel kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 120gramůCibule
- 250mililitrůVíno bílé
- 500mililitrůVoda pitná
- 2gramyBobkový list
- 3gramyPepř černý celý
- 3gramyNové koření celé
- 15gramůSůl
- 400gramůBrambory vařené
- 80gramůMáslo čerstvé
- 20gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
760 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
55 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rybu omyjeme, za hlavou kolem dokola nařízneme kůži a stáhneme. Odřízneme hlavu a ocas. Rybu vyvrhneme, opatrně vyndáme žluč, znovu opláchneme a naporcujeme na kratší špalíky. Kousky masa nasolíme a necháme odležet. Mezitím si připravíme vývar.
- 2Mrkev, celer, petržel očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky, cibuli rozpůlíme. Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu a přidáme zeleninu s cibulí, okořeníme bobkovým listem, celým pepřem, novým kořením, přilijeme víno a povaříme 1/2 hodiny. Nyní přidáme do vývaru špalíky úhoře a zvolna vaříme ještě 20 minut.
- 3Kousky vařeného úhoře upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem, přelijeme rozpuštěným máslem a posypeme posekanou petrželkou. Vývar si necháme na polévku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.