Ukrajinská soljanka
70 min.
Ingredience
- 400gramůHovězí maso přední
- 2litryVoda pitná
- 1kusCibule
- 1lžíceSádlo škvařené
- 2stroužkyČesnek
- 3lžíceRajčatový protlak
- 3kusyOkurky nakládané
- 3kusyRajčata
- 4gramyBobkový list
- 1špetkaSůl
- 6lžicSmetana kysaná
- 30gramůKopr
- 0,5lžičkaSůl mořská
- 6plátkůCitrony
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
7 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso uvaříme v hrnci s osolenou vodou do měkka. Uvařené maso vybereme, rozkrájíme na malé kousky, které opět vrátíme do základu polévky. Oloupanou, drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném sádle. Přidáme oloupaný, na tenké plátky pokrájený česnek a vlijeme rajčatový protlak. Zalijeme 2 dl vařícího vývaru z masa, chvilku povaříme.
- 2Poté vše vlijeme do hrnce s masem, přidáme na tenká kolečka pokrájené nakládané okurky, na kolečka rozkrájená rajčata, bobkový list. Osolíme, opepříme a vše povaříme.
- 3Hotovou polévku podáváme na hlubokých talířích. Do každé porce přidáme lžíci zakysané smetany, posypeme nasekaným koprem, nakonec do středu položíme oloupané kolečko citrónu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.