Ukrajinská soljanka

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
7 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso uvaříme v hrnci s osolenou vodou do měkka. Uvařené maso vybereme, rozkrájíme na malé kousky, které opět vrátíme do základu polévky. Oloupanou, drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném sádle. Přidáme oloupaný, na tenké plátky pokrájený česnek a vlijeme rajčatový protlak. Zalijeme 2 dl vařícího vývaru z masa, chvilku povaříme.
  • 2
    Poté vše vlijeme do hrnce s masem, přidáme na tenká kolečka pokrájené nakládané okurky, na kolečka rozkrájená rajčata, bobkový list. Osolíme, opepříme a vše povaříme.
  • 3
    Hotovou polévku podáváme na hlubokých talířích. Do každé porce přidáme lžíci zakysané smetany, posypeme nasekaným koprem, nakonec do středu položíme oloupané kolečko citrónu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.