Ukrajinské plněné kedlubny
60 min.
Ingredience
- 8kusůKedlubna
- 2litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 200gramůHouby čerstvé
- 1kusŽemle tuková
- 300mililitrůZakysaná smetana
- 250gramůMaso mleté - mix
- 80gramůMáslo čerstvé
- 2kusyCibule
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceKopr čerstvý
- 150mililitrůVývar z hovězích kostí
- 50gramůStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
49 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
8 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Větší očištěné neoloupané kedlubny vložíme do slabě osolené vařící vody a téměř doměkka je uvaříme. Pak je oloupeme, vršek seřízneme a dužinu vydlabeme.
- 2Mezitím připravíme nádivku. Směs hub očistíme, nakrájíme na kusy, asi 10 minut vaříme a uvařené houby nadrobno nasekáme. Na menší kousky nakrájenou žemli v malé misce zalijeme 100 ml zakysané smetany a necháme ji vsáknout a pak rozmícháme. Mleté maso spolu s nasekanými houbami lehce osmažíme na 40 g másla, odstavíme, dobře promícháme s namočenou žemlí, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, rozmačkanou dužinu z vařených kedlubnů, sůl, pepř, nasekaný kopr a dobře zpracujeme.
- 3Hotovou nádivkou naplníme vydlabané kedlubny, které dáme na kastrol s rozehřátým máslem a přilijeme 150 ml hovězího vývaru. Jestliže zůstane nespotřebovaná nádivka, zahustíme jí trochou strouhanky, a vytvoříme z ní kuličky, které přidáme do kastrolu ke kedlubnům.
- 4Kastrol zakryjeme pokličkou, vložíme do trouby a pokrm dusíme asi 25 minut.
- 5Kedlubny přelijeme zakysanou smetanou a podáváme jako teplý předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.