Ukrajinské zapékané tvarohové placičky se sýrem
45 min.
Ingredience
- 500gramůTvaroh jemný
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 125mililitrůZakysaná smetana
- 100gramůGouda
- 2lžícePažitka
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
26 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
100 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Tvaroh utřeme, za stálého míchání přidáváme postupně 1 vejce, cukr, špetku soli a 100 g hladké mouky. Z připravené směsi zformujeme placičky, obalíme v hladké mouce a vyrovnáme do zapékací mísy, vymazané máslem. Doprostřed každé placičky uděláme důlek, do něj dáme trochu přisolené zakysané smetany smíchané se strouhaným sýrem a pokapeme rozpuštěným máslem.
- 2Placičky opečeme do zlatova a podáváme teplé, posypané sekanou pažitkou. Poslouží jako zákusek k vínu nebo čaji.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.