Ulmská krupková polévka

40 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
133 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
1 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
46 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krupky namočíme, aby změkly. Vaříme je v dostatečném množství vody doměkka a potom je scedíme.
  • 2
    Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji vývarem, přidáme krupky a vše ještě 8-10 minut povaříme. Pokud je polévka hustá, zředíme ji vývarem nebo vodou.
  • 3
    Nakonec do polévky dáme sůl, špetku muškátu, pepř a citronovou šťávu. Polévku posypeme drobně nakrájenou pažitkou a jako vložku použijeme jemně nakrájené uzené maso nebo šunku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.