Ulmská krupková polévka
40 min.

Ingredience
- 1špetkaMuškátový květ
- 10gramůPažitka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80gramůKrupky trhané
- 1kusCitrony
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
133 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
1 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
46 mg
Postup přípravy
- 1Krupky namočíme, aby změkly. Vaříme je v dostatečném množství vody doměkka a potom je scedíme.
- 2Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji vývarem, přidáme krupky a vše ještě 8-10 minut povaříme. Pokud je polévka hustá, zředíme ji vývarem nebo vodou.
- 3Nakonec do polévky dáme sůl, špetku muškátu, pepř a citronovou šťávu. Polévku posypeme drobně nakrájenou pažitkou a jako vložku použijeme jemně nakrájené uzené maso nebo šunku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.