Ústřice na ledu s červeným vínem
30 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 4lžíceCitronová šťáva
- 1decilitrVíno červené
- 1hrstPažitka
- 1lžíceMed včelí
- 24kusůÚstřice
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
768 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
39 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V pánvi rozpálíme olej, vsypeme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli, zpěníme ji, přilijeme citronovou šťávu, chvilku povaříme, zalijeme vínem, které z častí vyvaříme a stáhneme z ohně.
- 2Vínovou omáčku necháme vychladnout, podle vlastní chuti přidáme med, dobře promícháme, osolíme, opepříme, nakonec přisypeme drobně nasekanou pažitku a zamícháme.
- 3V surovinách uvedené množství (na čtyři porce) středně velkých ústřic dobře omyjeme, otevřeme skořápky, naaranžujeme na hluboký, ledem naplněný talíř, lžíci doplníme skořápky připravenou vínovou omáčkou, každou porci ozdobíme zelenou pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.