Ústřice na listovém špenátu
35 min.
Ingredience
- 5gramůPepř černý mletý
- 300gramůMozzarella
- 12kusůÚstřice
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2kusyŠalotka
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůMuškátový oříšek
- 5gramůSůl
- 400gramůŠpenát listový čerstvý
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
716 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
36 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Šalotku a česnek nakrájíme nadrobno. Špenátové listy opereme a osušíme. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme česnek a šalotku, osmahneme dosklovata. Přidáme špenátové listy, dusíme cca 15 minut za občasného míchání. Podléváme vodou, osolíme, opepříme a dochutíme špetkou čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku.
- 2Ústřice otevřeme, maso i se šťávou z lastury vložíme do rendlíku a zakápneme citrónovou šťávou. Pomalu dusíme cca 3 minuty.
- 3Špenát rozdělíme do lastur, na které položíme připravené maso z ústřic a plátky mozzarelly a vše zapečeme pod grilem.
- 4Horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.