Ústřice na listovém špenátu

35 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
716 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
36 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šalotku a česnek nakrájíme nadrobno. Špenátové listy opereme a osušíme. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme česnek a šalotku, osmahneme dosklovata. Přidáme špenátové listy, dusíme cca 15 minut za občasného míchání. Podléváme vodou, osolíme, opepříme a dochutíme špetkou čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku.
  • 2
    Ústřice otevřeme, maso i se šťávou z lastury vložíme do rendlíku a zakápneme citrónovou šťávou. Pomalu dusíme cca 3 minuty.
  • 3
    Špenát rozdělíme do lastur, na které položíme připravené maso z ústřic a plátky mozzarelly a vše zapečeme pod grilem.
  • 4
    Horké podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.