Ústřice s pikantní omáčkou
17 min.
Ingredience
- 1litrVíno sauternské
- 16kusůÚstřice
- 30mililitrůZakysaná smetana
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
748 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
31 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
82 mg
Cukr
309 mg
Postup přípravy
- 1Ústřice otevřeme, maso vyjmeme a dáme do hrnce.
- 2Přilijeme víno a uvedeme k varu.
- 3Vaříme 45 vteřin, poté maso vyjmeme a dáme zpět do vymytých lastur.
- 4Polovinu vývaru smícháme se smetanou a necháme 1 minutu vařit.
- 5Přimícháme máslo, sůl, pepř a posekanou pažitku.
- 6Hotovou omáčkou polijeme ústřice a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.