Utopenci kořenění marinovaní v pivu II.
15 min.
Ingredience
- 10kusůŠpekáčky
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 3kusyCibule
- 5kusůFeferony
- Na marinádu
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 100mililitrůOcet kvasný lihový
- 4lžíceCukr krupice
- 5kusůBobkový list
- 5kusůNové koření celé
- 10gramůPepř černý celý
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
643 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
57 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Špekáčky sloupneme a podélně na několika místech nařízneme. Řez zatřeme hořčicí a do řezu vložíme kolečka cibule a plátky feferonek, z nichž jsme vykrojili semena. Poté špekáčky navrstvíme do sklenice a přelijeme zchladlým pivním nálevem. Sklenici dobře uzavřeme a necháme v chladničce asi pět dní marinovat.
- 2Nálev připravíme svařením piva s octem, solí, bobkovým listem, pepřem, novým kořením a cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.