Utopenci s hořčicí
25 min.
Ingredience
- 8kusůŠpekáčky
- 4kusyChilli papričky nakládané
- 4kusyFeferony
- 2kusyCibule
- 3kusyBobkový list
- 6kusůNové koření celé
- 6kusůPepř černý celý
- 2lžíceHořčice Dijonská
- 2stroužkyČesnek
- 100mililitrůOcet vinný
- 6lžicCukr krystal
- 2špetkySůl
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
46 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek očistím a česnek nakrájíme na plátky, cibuli na proužky.
- 2Špekáčky nařízneme, jako bychom je chtěli přepůlit podélně, ale nedokrojíme. Zevnitř je namažeme hořčicí, přidáme polovinu chilli papričky do každého špekáčku, přidáme ještě plátek česneku a trochu cibule.
- 3Nyní naskládáme na střídačku špekáčky a všechny ostatní suroviny do zavařovací sklenice nebo jiné nádoby. Nezapomeneme na koření.
- 4Zalijeme nálevem, který připravíme tak, že 5 minut povaříme všechny suroviny na nálev.
- 5Necháme aspoň 7 dní uležet na chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.