Uvařený losos se zeleninovým salátem, zalitý česnekovou omáčkou.
120 min.
Ingredience
- Česneková omáčka
- 1kusCitrony
- 1500gramůLosos obecný
- 2litryVývar rybí
- 250gramůBrambory vařené
- 250gramůChřest bílý
- 175gramůFazolové lusky zelené
- 300gramůArtyčoky
- 4kusyVejce slepičí
- 250gramůMrkev kořen
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
19 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Celého očištěného a šupin zbaveného lososa položíme do zapékací misky. K lososu přilijeme dostatečné množství rybího vývaru a na mírném plameni vaříme asi 1 hodinu. Uvařeného lososa necháme vychladit.
- 2Brambory, mrkev, chřest a zelené fazolky uvaříme do změknutí. Jakmile je zelenina měkká, vylijeme přebytečnou vodu a opět necháme zchladnout. Vychladnou zeleninu nakrájíme na kousky a promícháme s vařenými a na kousky nakrájenými vejci a s marinovanými artyčoky.
- 3Nyní si připravíme česnekovou omáčku. Žloutky vyšleháme do pěny a přimícháme k nim citronovou šťávu, olivový olej, utřený česnek, sůl a pepř.
- 4Studeného lososa vyjmeme z vývaru a odstraníme z něj kůži. Poté jej položíme na oválný talíř. Podáváme se zeleninovým salátem a česnekovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.