Uzbecký šašlik
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1decilitrVoda pitná
- 400gramůHovězí maso zadní
- 1špetkaKoriandr mletý
- 4lžíceOlej stolní
- 1špetkaPaprika mletá pálivá
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1decilitrOcet kvasný lihový
- 200gramůSlanina vepřová
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
33 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
551 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kostky, naklepeme, uložíme do mísy, osolíme, poprášíme sladkou a pálivou mletou paprikou, koriandrem, drobně nakrájenou cibulí a promícháme.
- 2Z vody, octa a oleje připravíme marinádu, kterou maso zalijeme, promícháme a necháme odležet 1-2 dny v chladničce.
- 3Odleželé maso napícháme na jehly střídavě s plátky slaniny, potřeme olejem a grilujeme nebo pečeme ve vyhřáté troubě. Maso často obracíme, aby se rovnoměrně propeklo. Je-li maso tuhé, dáme ho do ohnivzdorné mísy, podlijeme a udusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.