Uzbecký skopový plov

115 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
908 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
39 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné skopové plecko nakrájíme na malé kostky, na nudličky mrkev a na půlkolečka cibuli.
  • 2
    V kastrole na rozpáleném oleji rychle opražíme maso, pak přidáme cibuli s mrkví a lžičkou cukru a vše společně osmahneme. Opečenou směs zalijeme horkým hovězím vývarem, přidáme rajský protlak, sůl s pepřem a asi 45 minut povaříme.
  • 3
    K masu potom přisypeme opranou rýži a ještě 10 minut vaříme. Pak kastrol přikryjeme pokličkou a vše dohromady ještě 35-40 minut dodusíme ve středně zahřáté troubě. Hotový plov podle chuti dosolíme a dopepříme.
  • 4
    Podáváme posypané krájenou jarní cibulkou a obložené čtvrtkami rajčat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.