Uzbecký skopový plov
115 min.
Ingredience
- 550gramůSkopová plec
- 2kusyCibule
- 300gramůMrkev kořen
- 1lžičkaCukr krupice
- 800mililitrůHovězí vývar základní
- 3lžíceProtlak rajčatový
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej rostlinný
- 400gramůRýže loupaná
- 150gramůCibulka jarní
- 6kusůRajčata
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
908 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
39 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Očištěné skopové plecko nakrájíme na malé kostky, na nudličky mrkev a na půlkolečka cibuli.
- 2V kastrole na rozpáleném oleji rychle opražíme maso, pak přidáme cibuli s mrkví a lžičkou cukru a vše společně osmahneme. Opečenou směs zalijeme horkým hovězím vývarem, přidáme rajský protlak, sůl s pepřem a asi 45 minut povaříme.
- 3K masu potom přisypeme opranou rýži a ještě 10 minut vaříme. Pak kastrol přikryjeme pokličkou a vše dohromady ještě 35-40 minut dodusíme ve středně zahřáté troubě. Hotový plov podle chuti dosolíme a dopepříme.
- 4Podáváme posypané krájenou jarní cibulkou a obložené čtvrtkami rajčat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.