Uzená kachní prsíčka s houbami a rukolou
25 min.
Ingredience
- 150gramůRukola
- 10gramůMed včelí
- 2lžíceOcet Sherry
- 2lžíceOcet vinný červený
- 2gramyTresť pomerančová
- 4lžíceOlej z vlašských ořechů
- 4lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 10gramůZázvor celý
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 200gramůKachní prsa
- 1lžičkaHořčice
- 150gramůHříbky čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
16 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rukolu očistíme, omyjeme, otřepáním osušíme a odstraníme tuhé stonky. Rukolu vložíme do misky. Houby očistíme, otřeme a nakrájíme na tenké plátky.
- 2Připravíme zálivku: Smícháme hořčici s medem, octem, pomerančovou esencí a olejem. Zázvor oloupeme a nastrouháme do zálivky. Ochutíme solí a pepřem. Houby ihned pokapeme trochou zálivky.
- 3Zbytek zálivky pečlivě smícháme s rukolou tak, aby pokrývala všechny lístky. Salát rozdělíme na talíře a obložíme houbami.
- 4Uzená kachní prsíčka (pokojová teplota) nakrájíme na plátky, spolu s rukolou a houbami upravíme na talíře a podáváme s divokou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.