Uzená kachní prsíčka s houbami a rukolou

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
16 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rukolu očistíme, omyjeme, otřepáním osušíme a odstraníme tuhé stonky. Rukolu vložíme do misky. Houby očistíme, otřeme a nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    Připravíme zálivku: Smícháme hořčici s medem, octem, pomerančovou esencí a olejem. Zázvor oloupeme a nastrouháme do zálivky. Ochutíme solí a pepřem. Houby ihned pokapeme trochou zálivky.
  • 3
    Zbytek zálivky pečlivě smícháme s rukolou tak, aby pokrývala všechny lístky. Salát rozdělíme na talíře a obložíme houbami.
  • 4
    Uzená kachní prsíčka (pokojová teplota) nakrájíme na plátky, spolu s rukolou a houbami upravíme na talíře a podáváme s divokou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.