Uzená kachní prsíčka s houbami portobello
25 min.
Ingredience
- 150gramůRukola
- 8kusůHouby čerstvé
- 10mililitrůHořčice
- 20mililitrůMed včelí
- 20mililitrůOcet Sherry
- 20mililitrůOcet vinný
- 5mililitrůPomerančová šťáva
- 20mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 10mililitrůZázvor celý
- 10mililitrůPepř černý mletý
- 10mililitrůSůl
- 200gramůKachní prsa
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
160 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
8 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rukolu očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a necháme důkladně oschnout. Lístky zbavíme stonků a salát vložíme do mísy.
- 2Houby pečlivě očistíme a nakrájíme je na plátky, které poté ještě přepůlíme. Krátce podusíme ve vlastní šťávě.
- 3Smícháme ocet, med, hořčici, pomerančovou esenci a olej. Zázvor zbavíme hnědé slupky a nastrouháme jej do zálivky. Osolíme, opepříme dle chuti a částí směsi potřeme houby.
- 4Zbývající směs pečlivě smícháme s rukolou. Hotový salát rozdělíme na talíře, ozdobíme houbami a přiložíme studená kachní prsíčka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.