Uzená makrela se zeleninou
20 min.
Ingredience
- 80gramůSalát ledový
- 100gramůJablka
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 150gramůOkurka salátová
- 20gramůCibule červená
- 20gramůKopr čerstvý
- 150gramůMakrela uzená
- 20gramůChléb celozrnný žitný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 1špetkaStolní sladidlo Sladký polibek
- 0,5kusVejce slepičí
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
31 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
6 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu očistíme a omyjeme. Listy salátu natrháme na kousky, jablko nakrájíme na dílky a zakapeme citronovou šťávou. Okurku podélně rozkrojíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na kroužky a kopr nasekáme.
- 2Všechnu zeleninu rozložíme do salátové mísy a pokapeme zálivkou připravenou z kopru, soli, pepře, octa a sladidla.
- 3Do mísy k zelenině přidáme na kousky nakrájenou uzenou makrelu a vařené vejce.
- 4Podáváme s tmavým celozrnným chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.