Uzená makrela zapečená s vejci
35 min.
Ingredience
- 600gramůMakrela uzená
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 50mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 4kusyVejce slepičí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceKřen
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
46 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
182 mg
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou makrelu nadrobno nakrájíme, osolíme, opepříme a smícháme s ušlehanou smetanou. Čtyři zapékací misky vymažeme máslem a naplníme rybí směsí. Do každé misky rozklepneme vejce a povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Misky vložíme do vodní lázně a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 15 minut. Před podáváním posypeme pokrm nastrouhaným křenem a nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.