Uzená šunka na červeném víně
225 min.
Ingredience
- 250mililitrůVíno červené
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyBadyán
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceFenyklová semínka
- 10kusůHřebíček
- 2500gramůŠunka uzená
- Marináda
- 4lžíceDžem brusinkový
- 1lžičkaPaprika mletá uzená
- 1lžičkaOcet vinný červený
- 0,5lžíceSkořice mletá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
54 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
934 mg
Cukr
607 mg
Postup přípravy
- 1Do velkého hrnce vlijeme vodu, přidáme červené víno, cibuli rozkrojenou na polovinu, česnek, badyán, koriandr, pepř, fenykl, nakonec do vody ponoříme uzenou vepřovou šunku.
- 2Přivedeme k varu a vaříme asi 180 minut.
- 3Mezitím v misce smícháme brusinkový džem, mletou skořici, mletou uzenou papriku a vinný ocet. Promícháme vše, až vznikne jemná omáčka.
- 4Uvařenou šunku vyjmeme z hrnce, kůži na povrchu nakrájíme do mřížek a pomocí nože do kůže zapícháme hřebíček.
- 5Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia, šunku vložíme na plech vyložený alobalem a přelijeme připravenou omáčkou. Poté pečeme asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.