Uzená šunka na červeném víně

225 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
54 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
934 mg
Cukr
607 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do velkého hrnce vlijeme vodu, přidáme červené víno, cibuli rozkrojenou na polovinu, česnek, badyán, koriandr, pepř, fenykl, nakonec do vody ponoříme uzenou vepřovou šunku.
  • 2
    Přivedeme k varu a vaříme asi 180 minut.
  • 3
    Mezitím v misce smícháme brusinkový džem, mletou skořici, mletou uzenou papriku a vinný ocet. Promícháme vše, až vznikne jemná omáčka.
  • 4
    Uvařenou šunku vyjmeme z hrnce, kůži na povrchu nakrájíme do mřížek a pomocí nože do kůže zapícháme hřebíček.
  • 5
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia, šunku vložíme na plech vyložený alobalem a přelijeme připravenou omáčkou. Poté pečeme asi 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.