Uzená treska na zelenině
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCeler řapíkatý
- 250gramůBrambory
- 300mililitrůVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 350gramůTreska uzená
- 300mililitrůMléko polotučné
- 60gramůMrkev kořen
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
10 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Máslo rozehřejeme ve velkém hrnci, vsypeme drobně pokrájenou cibuli, drobně nakrájený 1 řapík celeru a zhruba 5 minut restujeme. Poté přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, brambory, sůl, pepř, vlijeme vroucí vodu a na mírném plameni vaříme asi 10 minut. Do směsi přimícháme kousky uzené tresky a pod policí dusíme dalších 10 minut. Na závěr vlijeme mléko, směs řádně prohřejeme, a když je horká, ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.