Uzená treska se špenátem a pancettou
30 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 100gramůPancetta
- 450gramůŠpenát listový čerstvý
- 100gramůZakysaná smetana
- 1špetkaPepř černý mletý
- 75gramůSýr Parmezán
- 800gramůTreska uzená
- 1lžíceCitronová šťáva
- 30gramůStrouhanka
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
18 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V pánvi rozehřejeme olej, přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájenou pancettu a smažíme asi 5 minut.
- 2Přidáme omytý špenát a chvíli promícháváme. Potom vmícháme zakysanou smetanu, sůl, pepř a 3/4 nastrouhaného sýru. Vše krátce povaříme do zhoustnutí.
- 3Směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Navrch položíme uzenou tresku bez kůže, zakapeme citronovou šťávou, posypeme strouhankou a zbylým sýrem.
- 4Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C, aby treska byla propečená a snadno se dělila.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.