Uzená treska zapečená
70 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 6decilitrůMléko polotučné
- 25gramůMouka pšeničná hladká
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 3lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžícePetržel - nať
- 2kusyVejce slepičí
- 450gramůTěstoviny Fusilli
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 450gramůTreska uzená
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
585 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
13 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
3 g
Cukr
227 mg
Postup přípravy
- 11/2 lžíce másla vymažeme zapékací mísu. Dáme do ni uzenou pokrájenou tresku, zalijeme mlékem a v předehřáté troubě zapékáme 15 minut. Odlijeme zbylou tekutinu do jiné nádoby.
- 2Ve 200 ml vody si uvaříme vejce natvrdo, poté je zchladíme, oloupeme a rozmačkáme na kaši.
- 3V pánvi rozpustíme zbylé máslo, vmícháme do něj mouku a přiléváme za neustálého míchání tekutinu ze zapékací mísy, kterou jsme odlili. Přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř. Vmícháme smetanu, rozkvedlaná vejce, nasekanou petrželovou nať a povaříme 2 minuty.
- 4Hrnec s 800 ml osolené vody přivedeme k varu, přidáme fusilli a citronovou šťávu a vaříme 10 minut. Poté těstoviny scedíme a přesypeme je na tresčí plátky. Navrch dáme omáčku s vejci a ještě 10 minut zapečeme v troubě.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.