Uzené maso pečené na divoko

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
37 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pekáčku rozpustíme sádlo, plátky masa na něj položíme, přidáme pokrájenou karotku, celer, okořeníme pepřem, novým kořením, bobkovým listem, tymiánem, saturejkou, majoránkou a šalvějí. Podlijeme trochou vývaru a pečeme 20 minut. Poté zasypeme moukou a pečeme dalších 30 minut. V průběhu pečení podle potřeby podléváme.
  • 2
    Cukr na pánvi zahříváme do hněda, zalijeme vínem a přimícháme do omáčky. Rybízovou marmeládu přidáme až nakonec.
  • 3
    Pekáček vyjmeme z trouby, vyndáme maso a omáčku propasírujeme přes sítko nebo rozmixujeme. Nezapomeneme vyndat bobkový list.
  • 4
    Maso s omáčkou rozdělíme na talíře a podáváme s houskovým knedlíkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.