Uzené maso pečené na divoko
70 min.
Ingredience
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůVepřová uzená plec
- 1kusKarotka
- 20gramůCukr krupice
- 200mililitrůVíno červené
- 40gramůMarmeláda rybízová
- 5kusůPepř černý celý
- 4kusyNové koření celé
- 1kusBobkový list
- 1špetkaTymián čerstvý
- 1špetkaSaturejka
- 2špetkyMajoránka
- 2špetkyŠalvěj čerstvá
- 60gramůSádlo škvařené
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 1kusKnedlík kynutý
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
37 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V pekáčku rozpustíme sádlo, plátky masa na něj položíme, přidáme pokrájenou karotku, celer, okořeníme pepřem, novým kořením, bobkovým listem, tymiánem, saturejkou, majoránkou a šalvějí. Podlijeme trochou vývaru a pečeme 20 minut. Poté zasypeme moukou a pečeme dalších 30 minut. V průběhu pečení podle potřeby podléváme.
- 2Cukr na pánvi zahříváme do hněda, zalijeme vínem a přimícháme do omáčky. Rybízovou marmeládu přidáme až nakonec.
- 3Pekáček vyjmeme z trouby, vyndáme maso a omáčku propasírujeme přes sítko nebo rozmixujeme. Nezapomeneme vyndat bobkový list.
- 4Maso s omáčkou rozdělíme na talíře a podáváme s houskovým knedlíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.