Uzené maso plněné meruňkovou směsí
80 min.
Ingredience
- 60gramůČočka červená
- 100gramůCeler řapíkatý
- 50gramůCibulka jarní
- 800gramůVepřová kýta uzená
- 20gramůŠalvěj čerstvá
- 200gramůKompot meruňkový
- 20gramůTvaroh měkký
- 15gramůSolamyl
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 300mililitrůVoda pitná
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
25 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
8 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Uzené vepřové maso rozkrájíme na silnější plátky, do každého plátku vykrojíme kapsu. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Řapíkatý celer pokrájíme na nudličky, jarní cibulku krájíme nadrobno. Červenou čočku s celerem a cibulkou vsypeme do hrnce a vaříme 20 minut. Scedíme, směs vložíme do misky, přidáme šalvěj, meruňky z kompotu, podle chuti sůl, pepř a promícháme. Touto směsí naplníme kapsy v masu, zpevníme párátky, maso vyskládáme na plech (potřený silnou vrstvou másla), vložíme do trouby a půl hodiny pečeme. V polovině pečení maso jednou obrátíme. Šťávu z kompotu nalijeme do kastrůlku, přimícháme Solamyl, tvaroh a povaříme do zhoustnutí.
- 2Maso upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.