Uzené maso zapečené s pohankou

90 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
859 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
63 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pohanku důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Vařené brambory šťouchadlem rozšťoucháme na kaši, uzené vařené maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme uzené maso a prohřejeme.
  • 3
    Do mísy vložíme rozšťouchané brambory, přidáme pohanku, maso s cibulí, česnek, majoránku, sůl, pepř a všechno spolu důkladně promícháme.
  • 4
    Kouskem tuku vymastíme pekáček, vložíme do něj bramborovou hmotu, povrch poklademe plátky slaniny a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě asi 1/2 hodiny, až bude slanina křupavá.
  • 5
    Pokrm rozdělíme na talíře, doplníme kyselou okurkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.