Uzené maso zapečené s pohankou
90 min.
Ingredience
- 400gramůUzené maso vařené
- 600gramůBrambory vařené
- 250gramůPohanka
- 500mililitrůVoda pitná
- 100gramůCibule
- 30gramůČesnek
- 160gramůAnglická slanina
- 5gramůMajoránka
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 120gramůOkurky nakládané
- 15gramůTuk
- 50gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
859 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
63 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Pohanku důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Vařené brambory šťouchadlem rozšťoucháme na kaši, uzené vařené maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na tenké plátky.
- 2V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme uzené maso a prohřejeme.
- 3Do mísy vložíme rozšťouchané brambory, přidáme pohanku, maso s cibulí, česnek, majoránku, sůl, pepř a všechno spolu důkladně promícháme.
- 4Kouskem tuku vymastíme pekáček, vložíme do něj bramborovou hmotu, povrch poklademe plátky slaniny a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě asi 1/2 hodiny, až bude slanina křupavá.
- 5Pokrm rozdělíme na talíře, doplníme kyselou okurkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.