Uzené nasladko s bramborovými šiškami
55 min.
Ingredience
- 250gramůMouka pšeničná hrubá
- 600gramůVepřová krkovička
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceMed včelí
- 1špetkaHřebíček
- 100mililitrůVíno červené
- 500gramůBrambory
- 1kusVejce slepičí
- 250gramůPovidla švestková
- 0,25lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaSůl
- 3litryVoda pitná
- 1špetkaCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
899 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
34 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
5 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Uzenou vepřovou krkovici dáme do 1 litru vody a vaříme 10-15 minut. Odlijeme 250 ml vývaru do hrnce a za stálého míchání přidáme povidla, med, skořici, strouhanou citrónovou kůru a tlučený hřebíček.
- 2Ve víně promícháme hladkou mouku a vlijeme do omáčky.
- 3Dle chuti přisolíme. Maso nakrájíme na plátky, vrátíme do hrnce a vaříme 15-20 minut, doměkka.
- 4Brambory uvaříme ve slupce, doměkka, necháme vychladnout, oloupeme, nastrouháme najemno, vmícháme hrubou mouku, vajíčko /můžeme přidat ještě jeden žloutek/ a sůl.
- 5Zpracujeme těsto a vyválíme z něj šišky asi 4 cm, dlouhé. Házíme do horké vody, jakmile vyplavou, vyndáme. Podáváme s uzeným masem, přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.