Uzené v zelném těstíčku
36 min.
Ingredience
- 600gramůUzené maso vařené
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- Zelné těstíčko
- 3decilitryMléko plnotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 150gramůZelí kysané
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 4lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1077 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
104 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
798 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Uzené maso nakrájíme na plátky silné přibližně 1 cm. Do misky si dáme hladkou mouku a plátky obalíme v mouce. Připravíme si zelné těstíčko: do mísy dáme mléko, vejce, mouku, sůl, pepř a utřený česnek. Směs dobře vyšleháme, přidáme dobře vymačkané kysané zelí, které jsme si pokrájeli nadrobno. Zelí zamícháme do těstíčka.
- 2Obalené plátky masa namáčíme do těstíčka a smažíme je v rozpáleném sádle z každé strany dozlatova a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.