Uzený kapr
160 min.
Ingredience
- 2lžícePetržel - nať
- 200gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1000gramůKapr obecný
- 3stroužkyČesnek
- 200mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1141 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
105 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
163 mg
Cukr
38 mg
Postup přípravy
- 1Kapra zbavíme šupin, vykucháme, hlavu a ocasní části odstraníme. Zbylou část kapra omyjeme, osušíme a zavěsíme do udírny na 2 hodiny.
- 2Potom maso osolíme, nakrájíme na podkovy a opečeme po obou stranách na oleji.
- 3Nadrobno nasekanou petrželku a česnek osmahneme na másle a směsí polijeme porce kapra.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.