Uzený losos plněný krevetím masem
20 min.
Ingredience
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceLimetková šťáva
- 4lžičkyKřen
- 300gramůKrevety tygří - loupané
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPažitka
- 600gramůLosos uzený
- 0,5kusSalát ledový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
16 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Listy ledového salátu omyjeme, osušíme, natrháme na větší kousky a rozložíme na talíře.
- 2Ze smetany vyšleháme šlehačku, přidáme ji do misky k na jemno nastrouhanému křenu, dochutíme limetkovou šťávou, důkladně promícháme.
- 3Na pánvi rozpálíme olivový olej, krevety na něm lehce orestujeme, poté je vyjmeme, necháme vychladnout, pokrájíme na menší kousky a přimícháme ke křenové šlehačce, osolíme, opepříme.
- 4Krevetí maso se šlehačkou rozložíme na plátky uzeného lososa, zavineme a servírujeme na připravené talíře s listy salátu. Zdobíme na jemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.