Uzený losos s chřestem a salsou
33 min.
Ingredience
- 4lžíceCitronová šťáva
- 200gramůLosos uzený
- 50gramůRoketa
- 2kusyRajčata
- 2lžíceKapary
- 1lžíceKopr čerstvý
- 2lžičkyOlej olivový extra panenský
- 1lžíceOcet bílý vinný
- 1špetkaCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2baleníChřest sterilovaný
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
136 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
4 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme salsu, kterou necháme uležet v chladu. Salsu získáme smícháním nadrobno nakrájených rajčat a červené cibulky, nasekaného čerstvého kopru, kaparů, 2 lžiček extra panenského olivového oleje, 2 lžic citronové šťávy, bílého vinného octa, cukru, soli a pepře. Dobře promícháme, přikryjeme potravinovou fólií a dáme do chladničky.
- 2Omyjeme a osušíme chřest, přelijeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Na 2-3 minuty dáme pod rozpálený gril.
- 3Na připravené talíře poklademe lístky rokety, položíme na ně chřest a uzeného lososa, přelijeme salsou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.