Uzený losos s chřestem a salsou

33 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
136 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
4 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si připravíme salsu, kterou necháme uležet v chladu. Salsu získáme smícháním nadrobno nakrájených rajčat a červené cibulky, nasekaného čerstvého kopru, kaparů, 2 lžiček extra panenského olivového oleje, 2 lžic citronové šťávy, bílého vinného octa, cukru, soli a pepře. Dobře promícháme, přikryjeme potravinovou fólií a dáme do chladničky.
  • 2
    Omyjeme a osušíme chřest, přelijeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Na 2-3 minuty dáme pod rozpálený gril.
  • 3
    Na připravené talíře poklademe lístky rokety, položíme na ně chřest a uzeného lososa, přelijeme salsou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.